• În Iași, iarna n-a venit cu Moș Crăciun, ci odată cu codurile galben-portocalii. N-a nins mult (după standardele mele), dar suficient sau poate chiar prea mult (după standardele echipei de dezăpezire). Nu mai ninge de câteva zile, dar orașul e tot sub nămeți, că mai este mult până la primăvară. Culmea eficienței e că o mașină de deszăpezire a rămas... înzăpezită. Iar o legendă urbană spune că singurul drum bine curățat e cel de la casa primarului spre primărie. 
  • Nu știu de ce, dar prostia pare mai evidentă când e zăpadă (poate prin comparație). Un muncitor care curăţa macazul din faţa depoului și un vatman care schimba un alt macazul au fost agresați de șoferi nervoși, care circulau (și ei) pe linia de tramvai. N-au fost doar înjurături, îmbrânceli, ci lovituri cu ranga.
  • Un tânăr student (ca să nu-i spun matahală cu privire tâmpă, că sunt totuși o lady) voia să traverseze o stradă. Atunci! În momentul în care a ajuns el lângă bordură, nu peste 10 secunde, când se schimba culoarea semaforului. Așa că lejer, cu mâinile în buzunare și capul între umeri a început să traverseze. O mașină a încetinit, l-a lăsat să treacă (că nu te pui cu...), dar l-a claxonat ușooor, timid. Atât i-a trebuit pietonului! Dintr-o dată s-a răsucit pe călcâie, înjurând șofeul și tot neamul lui, spălându-i geamurile cu salivă proaspătă. De pe trotuar, două pietoance tuciurii au început și ele să-i felicite familia șoferului. Nu știu dacă din solidaritate cu bravul pieton sau doar din obișnuință.
2 Responses
  1. copilarim Says:

    cand scrii tu, seamana cu "d'ale carnavalului" in zilele noastre.. in realitate e atat de degenerat (mai ales punctele 2 si 3) incat...

    dar cand scrii tu e perfect (mi-am si facut un cartoon in minte.. haha)


  2. FoamBubbles Says:

    E un fel de râsu'-plânsu'. De asta am și lăsat câteva zile de când am auzit/văzut/trăit evenimentele și până am scris despre ele... Ca să nu fiu atat de încrancenată și să le vad și eu ca pe niște animatii semi-amuzante.

    Oricum, mă bucur că-ți place cum scriu. Măcar un cititor să am și eu. :)) Bine... plus mama, plus... :P


Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...