...că de n-ar fi nu s-ar povesti, un serial de poveste- Once Upon a Time.

Cine știe cum s-a terminat povestea fraților Grimm- Albă ca zăpada, mâna sus! (da, Rux, tu știi :D) Să vă împrospătez memoria, dacă nu vă amintiți: prince charming o salveză pe Albă ca Zăpada cu sărutul magic, apoi fac o nuntă ca-n povești și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. The end

Ei da! Sfârșiturile astea fericite nu-s așa simple cum crede lumea. Și regina cea rea ce a făcut? A renunțat, pur și simplu? Pentru că un astfel de sfărșit nu era plauzibil (vă dați seama, tot restul avea sens), au venit creatorii serialului Lost să continue povestea. 

Regina nu a renunțat, ci a aruncat un blestem asupra tuturor, ca aceștia să trăiască pe un alt tărâm, unde să nu-și amintească cine au fost cândva. Acest tărâm al uitării e un orășel din Maine- Storybroke.

În zilele noastre, la ușa Emmei, o tânără de 28 de ani cu un trecut dificil, apare un băiețel de 10 ani care îi spune că e fiul ei, iar ea e fata Albei ca zăpada și a prințului, singura care poate rupe blestemul în care trăiesc personajele din poveste. Emma nu îl crede, dar din dorința de a nu-i răni sentimentele, acceptă să îi facă jocul și să-l ducă acasă.
Serialul e nou-nouț (au apărut până acum 13 episoade), dar se anunță interesant. Acțiunea se desfășoară pe două planuri- atât in StoryBroke, în zilele noastre, cât și pe tărâmul basmelor-, combinând mai multe povești (Albă ca zăpada, Pinochio, Scufița roșie, Hansel și Gretel etc.). N-am văzut decât două episoade până acum, dar m-a prins povestea. Sper doar să nu aibă soarta Lost și să-l lungească și încâlcească până nu vor mai ști cum să termine povestea și într-o zi, unul dintre personaje se va trezi și va realiza că totul a fost doar un vis (sau alt sfârșit stupid).
Etichete: edit post
8 Responses
  1. copilarim Says:

    ohh.. se anunta a fi interesant!! :D (regina cea rea a crapat de ciuda:D, intre noi fie vorba... - intr-un desen, in celalalt parca a cazut de pe stanca.. haha)
    O sa caut si eu serialul, pentru ca desi Lost nu m-a atras deloc, acesta - cel putin din ceea ce ai scris tu- pare asa cum am zis, interesant:D!

    ps: :D


  2. Alexandrrra Says:

    Vezi? Eram sigura ca tu stii! Ba cunosti chiar si variante alternative!
    Era de asteptat, e domeniul tau, doar. :D

    Ma bucur ca ti-am starnit interesul. E un serial de poveste, dar nu e doar pentru copii. Sunt sigura ca ti-ar placea! :)


  3. copilarim Says:

    tocmai am vizionat primul episod:)! imi place - :D.


  4. Alexandrrra Says:

    he-he! Dar ce curioasa te-am facut, de te-ai uitat imediat la un episod! :D
    Ma bucur ca-ti place!


  5. copilarim Says:

    Intre noi fie vorba, am vazut episodul 11 (si ma intrebam ... hmm ce brusc incepe, cand apar restul detaliilor). Dupa care am realizat ca era numerotat gresit acolo. Acum mai am de vazut... 3 episoade. Nu mi-a placut "deloc" 7.. pai sa il omoare pe bietul vanator (si ce sensibil era... ntz)...


  6. FoamBubbles Says:

    Da mai... am vazut si eu aseara episodul 7. Saracul padurar hipster... Chiar ma intrebam daca am scris pe blog ca filmul e si pentru copii. Nu, nu prea e. Sunt povesti reinterpretate pentru oameni mari. Nu cred ca am vrea sa traumatizam un copil cu atatea crime si sa-l zapacim cu asa o incalceala de povesti. :)


  7. copilarim Says:

    da si eu am stat sa ma gandesc - bine din punctul meu de vedere daca ar fi fost sa vad eu asa ceva, as zice ca e ok.. dar eu sunt eu..
    chiar.. ai vazut fantaghiro?:D


  8. Alexandrrra Says:

    Hmmm... imi era cunoscut numele, dar nu eram sigura daca vazusem, asa ca am cautat.:D
    Da... am vazut acum cativa ani, la tv, dar nu stiu daca toate filmele din serie. Oricum, mi-au placut! :)

    Imi placuse si "Piratii din Caraibe"- varianta italiana (am vazut cu unii actori sunt comuni)


Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...