Nu sunt o mare bucătăreasă (deci nu sunt bună de măritat după standardele multora). Nu mă prea pasionează această activitate, deși atunci când o fac par chiar specialistă. Asta pentru că am avut de unde învăța, iar acum am cui da telefoane pentru a primi secretele pe care nu m-am deranjat să le fur când aș fi putut.

Dar nu-i nimic. Bucătărașul cel vitez (și pofticios) face el experimente culinare cât și pentru mine. Dacă vreau ceva mai special de mâncare, e simplu. Fie îi povestesc ce și cum până îi fac poftă (și nu e nevoie de mare efort), fie îi arăt o poză. Sau... i se face singur poftă hoinărind pe net și mă surprinde cu ceva bun.

Astăzi nu m-a lăsat să intru în bucătărie vreo două ore. Rezultatul... acest cozonac deconstructivist. E cel mai simpatic cozonac arhitectural pe care l-am mâncat! Și nu e doar arătos, dar e si foarte bun. Nici nu trebuie tăiat, ci îi smulgi câte o felie cu aromă de scorțișoară.
Rețeta aici.



Etichete: edit post
5 Responses
  1. copilarim Says:

    Ce bine arata!! si ce idee ingenioasa:D



  2. Alexandrrra Says:

    Nu arata doar foarte bine. E si delicios! :D Nu e ca un cozonac clasic-cu umplutura, cu care sunt eu obisnuita, ci e mai asemanator cu un cozonac secuiesc (kurtos). Dar e foarte bun! :)


  3. Unknown Says:

    in mod normal nu sunt mare fan al cozonacului, dar al tau ma intriga si ma provoaca. si mai are si scortisoara pe care as manca-o absolut in orice combinatie :)) si in cazul kurtos-ului, il mananc doar daca are scortisoara sau nuca, alta preferinta de a mea :)) este deci un must sa il incerc!

    doar ca va mai trebui sa astept putin... mi-am propus sa nu mai fac deserturi si nici sa mai mananc vreunul pana de Pasti! sa vedem daca imi si iese :) oricum, mi-am salvat reteta


  4. Alexandrrra Says:

    Si mie imi place kurtosul. Însă amuzant e ca bucătarului entuziast nu-i place. :)) Dar a făcut o excepție de data asta- prea bine arăta.

    Woow... dar o pauză de dulciuri până de Paști... Sună... dureros! Chiar și pentru mine, care înafară de câteva prăjituri făcute în casă nu mai pot mânca altceva dulce (am exagerat cândva- de nevoie- și acum nu mai intră nimic- nici ciocolată, nici bomboane, nimic).

    Ce să-ti urez? Multă voință! Și curaj!

    Eu una mă duc să-mi cumpar forme de briose, că mi-ai facut pofta! :D
    Don't hate me... :P


Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...