Nu, nu vă spun bancuri că nu mă pricep. Dar dacă vreți o porție de râs, vă recomand unul din filmele următoare. Preferați comediile americane, cele franțuzești sau poate cele britanice?

Crazy Stupid Love
Fără a fi (neapărat) un film memorabil,  cred că e cea mai bună comedie văzută în 2011. 

Cum bine spune titlul, filmul îmbină mai multe povești de dragoste, cu toate nebuniile și prostiile făcute în numele ei. Protagoniștii poveștilor încâlcite de amor apațin mai multor categorii de vârstă. Astfel avem iubirea adolescentină a unui puști de 13 ani pentru dădaca de 17, iubirea acesteia pentru tatăl băiatului, relația în pragul destrămării dintre părinții puștiului și iubirea pasională dintre consilierul în amor al tatălui și o tânără ce-i va schimba teoriile cu privire la relații. 

Încâlcit, nu-i așa? Ei bine, în film situațiile vor fi mai și mai complicate, dar și mai amuzante.

Deși e carismatic și a jucat bine și în comedia de față, nu doar în drame, trebuie să recunosc că nu l-am remarcat pe Ryan Gosling aici. Un frumușel într-un rol de mare cuceritor; nimic nou. Abia după ce l-am văzut în Drive, mi-am amintit că îl văzusem recent și în alt gen de film. 

Replica preferată: Hannah (Emma Stone) îi cere lui Jacob (Ryan Gosling) să-și dea jos tricoul. ”Fuck! Serioslly?! It’s like you’re photoshoped!” 

De Vrais Mensonges (Minciuni adevărate)
Mi-era dor de un film cu Audrey Tatou. E simpatică, naturală, cu o față de veșnic adolescentă, “amuzantă fără a fi comică” sau ridicolă. 

Minciuni adevărate e o alternativă bună la rom-com-urile americane (care seamănă mereu între ele).
E o poveste lejeră, amuzantă, cu încurcături produse de minciuni spuse cu cea mai bună intenție. 

Emilie (Audrey Tatou) primește o scrisoare anonimă de amor. Fără a fi deloc impresionată, o aruncă imediat ce o citește. Revine însă asupra scrisorii atunci când îi vine ideea de a o retrimite mamei sale, pentru a o salva din depresia cauzată de eșecul căsniciei. Dar pentru că mama sa nu se mulțumește cu o simplă scrisoare și vrea sa-l cunoască pe misteriosul admirator, situația se complică în cel mai amuzant mod.

Wild Target
Victor Maynard e un asasin solitar de vârstă mijlocie, care trăiește pentru a-și mulțumi mama, ducând afacerea de familie mai departe. Dar ezită atunci când trebuie să omoare o frumoasă hoață, și din călău devine apărătorul fetei, care îl crede detectiv particular. Întâmplător, Victor se alege și cu un ucenic, care îl va ajuta să scape de asasinii angajați de clientul nemulțumit.

Filmul nu aduce nimic nou (ba chiar e un remake al unui film francez), dar e o comedie în stil britanic, cu umor negru, fin. Dacă savurați acest tip de umor, cu siguranță îl veți urmări cu plăcere.

Etichete: edit post
0 Responses

Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...