Scufița roșie… Ecranizarea unei povești (cam violente) pentru copii. Căutam un film ușurel, simpatic, genul de film pe care îl uiți la 5 minute după ce s-a terminat. Mă așteptam la ceva gen Disney și am văzut un fel de thriller. Thriller cu scufița roșie… Mda.
Deși păstrează elemente din povestea originală (avem o fată cu scufie roșie, o bunică ce locuiește în pădure, un lup, un coșuleț) acțiunea filmului încearcă să facă povestea plauzibilă. Asta… admițând că există vârcolaci.

Povestea se petrece în evul mediu, într-un sat de la marginea pădurii. Valerie e îndrăgostită de Peter- un tăietor de lemne (nu un pădurar), dar părinții decid să o mărite cu om mai înstărit- un fierar. Valerie și Peter decid să fugă împreună, dar planurile le sunt întrerupte de reîntoarcerea lupului ce teroriza satul. Pentru ca totul să fie mai complicat, lupul e de fapt un vârcolac, așa că în timpul zilei ar putea fi oricare dintre locuitorii satului. Poate Peter, poate fierarul, poate bunica… 

Trebuie să recunosc că nu mi-a plăcut tăietorul de lemne. Prea era arogant și cu o față de personaj negativ. Dar până la urmă a fost un lucru bun… te face să crezi că ar putea fi lupul. 

Deși per total n-a fost un film foarte prost (chiar dacă mă așteptam la altceva), e o scenă stupidă rău. La o petrecere sătească, Peter și Valerie dansează pe o muzică contemporană, fiecare cu câte o altă fată, încercând să-și stârnească reciproc gelozia. Scufița roșie are niște mișcări lascive pe lângă o altă domniță… de te aștepți să o sărute la final, ca să fie mai convingătoare.

Dacă se întâmplă sau nu așa… vă las să descoperiți singuri. :P
Etichete: edit post
0 Responses

Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...