Gil- un scenarist hollywoodian ce încearcă să scrie prima sa carte și Inez- logodnica sa, vizitează Parisul, într-o călătorie de afaceri. Gil se îndrăgostește de oraș și vrea să se mute aici, dar Inez nu-i împărtășește fascinația. Într-o noapte, Gil face o plimbare și descoperă (în mod miraculous) Parisul anilor `20- perioadă în care ar fi vrut să trăiască. Întâlnind oameni excepționali, ce l-ar putea ajuta cu propria carte, Gil repetă plimbările magice de la miezul nopții.

Povestea romantică despre Paris și oamenii excepționali ce au trăit și creat aici, gravitează în jurul iluziei cu care se amăgesc oameni din fiecare epocă- aceea că altă perioadă a fost cea de aur și trăind acolo ar fi fost mai fericiți. 
Deși mă așteptam să fie mai bun de atât filmul (fără a fi dezamăgită de ceva anume), mi-a plăcut Parisul lui Woody Allen și aș vrea să cred că e chiar atât de romantic și frumos la miezul nopții.

Dar eu nu așa mi-l amintesc. Ba chiar îmi amintesc că mi-era destul de frică să mă plimb după lăsarea întunericului, chiar și prin centrul orașului. Probabil sunt subiectivă pentru că am avut parte și de un eveniment mai puțin plăcut, dar Parisul nu e doar „orașul iubirii”, ci e și una dintre cele mai periculoase capitale europene. 

Oricum, Parisul e prezentat fermecător și filmul te lasă cu o stare de bine.  Așa că merită o seară din viața ta.
Etichete: edit post
0 Responses

Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...