The Help sau Culoarea sentimentelor, cum a fost adaptat titlul în română, e o dramă despre vremuri  în schimbare, despre regulile rigide de segregare rasială ce dominau încă viața din statul american Mississippi în anii '60.

Povestea se petrece într-un orășel din Mississippi, când Skeeter (Emma Stone), o tânără absolventă de colegiu, se întoarce în orașul natal, hotărâtă să devină scriitoare. Dar atunci când alege drept subiect pentru viitoarea sa carte viața servitoarelor de culoare, concepțiile până atunci acceptate sunt puse la îndoială și viața întregului oraș este dată peste cap. Deși retincente inițial, pentru că și-ar putea pierde locul de muncă, ”ajutoarele” încep să-i povestească diferite întâmplări, ce conțin adevăruri incomode despre ”angajorii” albi. 

Deși e o dramă, filmul conține suficiente momente amuzante, cât să-l facă un film pe care îl urmărești cu plăcere. Subiectul e delicat, dar e tratat cu umor și ironie, pentru că umorul rămâne una dintre cele mai bune modalitați de a sancționa problemele societății.

”You is kind. You is smart. You is important.” 
 
Etichete: edit post
0 Responses

Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...