E unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut în ultima vreme. Și credeți-mă că între prăjiturit, colindători, vizite și musafiri, am avut timp de multe filme. Și n-au fost toate în mult lăudatul spirit al Crăciunului (că ți se apleacă, la un moment dat, și de filmele astea, văzute în fiecare an).
Povestea e destul de simplă. Personajul principal e un tip tăcut, misterios, ce face cascadorii pentru filme în timpul zilei și e șofer pentru jafuri în timpul nopții. Se îndrăgostește de vecina sa și ajunge să-l ajute pe soțul acesteia într-un jaf. Dar acesta merge prost.

Dacă vreți să vedeți filmul, nu vă recomand să vedeți trailerul. Îl face să pară doar un alt film de acțiune, cu urmăriri spectaculoase, în genul Fast and Furious. Ori acest filmul nu e deloc asemănător.

Driver e mai mult decât un film de acțiune. Punctul forte e tocmai... lipsa ei. Cadrele lungi, dialogul puțin spre deloc, scenele în care privirile, gesturile spun mai mult decât oricâte cuvinte. Scena contrastantă din lift (pe care nu o comentez ca să nu divulg prea mult) sau cea din final, când îi urmărești privirea fixă, așteptând o clipire... sunt memorabile. 

E multă violență, mult sânge, dar și multă sensibilitate în film. Mi-au plăcut atât atmosfera, culorile, coloana sonoră cât și prestația actorilor.

Ryan Gosling interpretează un erou modern, care și-a găsit prințesa ce trebuie salvată. E un erou atipic (aproape anti-erou)- un tip misterios, introvertit, al cărui nume sau trecut nu-l aflăm. Dar Gosling joacă atât de bine, are niște ochi atât de expresivi, încât nu simți că e un personaj incomplet, schematizat doar.
Carey Mulligan o interpretează pe Irene- vecina inocentă pe care șoferul misterios încearcă să o protejeze. Nici ea nu rostește multe cuvinte, dar spune destule. 

Chiar dacă (poate) veți închide ochii la unele scene mai violente, eu vă recomand filmul. Am rămas în atmosfera lui de câteva ore și tot fredonez bucăți din coloana sonoră, deși nu e neapărat genul meu de muzică.  [But it's so addictive!]

Desire - Under Your Spell by Velvet Touch
Etichete: , edit post
0 Responses

Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...