Să nu citiți toamna... un roman omonim. Nici chiar dacă uitați acasă o carte bună și la chioșcul de ziare din gară aveți de ales între Toamna și Răzbunarea lui nu-știu-cum. Decât... dacă veti neapărat să cădeți într-o depresie cu gust nordic.



Romanul lui Mons Kallnetoft se vrea a fi polițist. Eu însă n-am găsit urmă de suspans în el. Doar ploaie... care duce la depresie... care duce la alcoolism... și care mi-a amintit de nord-ul ploioso-depresiv unde am locuit și eu pentru o scurtă perioadă.

Toată atmosfera e gri- nuanțe de gri întinse și amestecate de o ploaie ce pare a fi fără sfârșit. Singurele pete de culoare sunt pelerinele lor de ploaie (de firmă sau nu)- galbene, verzi, albastre.

Aproape la fel de prezentă ca ploaia e Ikea. Dacă un personaj se întreabă cât e ora... se uită pe perete la un ceas Ikea. Dacă un alt personaj doarme intr-o camera jegoasă de hotel... se imaginează dormind pe o saltea confortabilă de la Ikea. Un apel misterios, format de la un telefon public, e dat (bineînteles!) din parcarea Ikea. Alte întâlniri (violente sau nu) se petrec în aceeași parcare.

Cred că pe copertă ar fi trebuit o atenționare- Acest roman conține plasare de produse... și cam atât.
Etichete: edit post
4 Responses
  1. copilarim Says:

    loool
    sa inteleg ca actiunea se petrece in Suedia?:))

    Rux


  2. Alexandrrra Says:

    Cata perspicacitate! :D


  3. Unknown Says:

    Ma faci sa imi para rau ca am luat cartea.... din pacate sau fericire inca nu am ajuns cu cititul la ea...


  4. Alexandrrra Says:

    :)) Hai ca nu e chiar in totalitate proasta. E doar... plictisitoare. Si deprimanta. Si... vei vedea.

    Aaa... si cei care au scris coperta, nu cred ca au citit romanul. Desi scrie (negru pe alb) ca Malin e un personaj care creeaza dependenta... mie mi s-a parut doar un personaj dependent (de alcool) si atat. Inteligenta, atletica... nici atat nu mi s-a parut, ea fiind mai mereu fie mahmura, fie in sevraj.

    Oups! Ar fi trebuit sa pun un "spoiler alert"? :D

    Oricum, daca vei ajunge cu cititul si la ea... te astept sa revii cu pareri.


Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...