Nu, n-am muscat de curand dintr-o pensionara.

Fiecare facem diverse asocieri intre sunete, culori, mirosuri, gusturi... fie ca le relationam intre ele sau le asociem (constient sau nu) cu experiente trecute.

Pentru mine, mirosul florilor de tei va ramane mirosul unui sfarsit de vara, petrecut pe malul unui rau, la umbra teilor. Iar o anumita marca de parfum o voi asocia mereu cu tatal meu.

Dar cu ce ati asocia mirosul trandafirilor? V-ati aminti, poate, de primul buchet de trandafiri primit sau v-ati imagina o gradina plina cu astfel de flori? Cu siguranta insa, majoritatea asocierilor va fi pozitiva. Trandafirii (si implicit mirosul lor) sunt, in general, iubiti- sunt florile preferate ale multora.

Dar o buna prietena asociaza mirosul de trandafir cu... "mirosul de baba". De ce? De la mirosul mirului in zilele de duminica, de la sapunul si apa de colonie (pe care -ea sustine- ca doar femeile in varsta le prefera). ...Poate si de la o amintire din copilarie -adanc ingropata- legata de acest parfum.
Insa, indiferent de motiv, nu suporta acest miros.
Desi nici eu nu sunt mare fan, iubesc dulceata de trandafiri. Iar de anul acesta, dupa ce am participat si la procesul- migalos- al fabricarii ei, parca o apreciez si mai mult.

Mai nou, a aparut si o bautura carbogazoasa cu aroma de trandafir. Prietena mea si-a inmuiat doar buzele in licoarea roz la insistentele mele si a declarat:
Gust de baba! Nu pot bea asa ceva!
2 Responses
  1. Unknown Says:

    Eu intotdeauna cand simt miros de naftalina ma gandesc la babe! Sau mai sunt unele parfumuri cu miros apropiat de vechiul Impuls, imediat ma gandesc la copilarie cand folosea mama spray-ul.


  2. Alexandrrra Says:

    Da... naftalina e clasica e deja. :) Dar eu o asociez cu camera "de curat" sau camera "cea buna" a bunicilor.


Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...