Haga este sediul de facto al guvernului olandez, dar nu este capitala Olandei, rol desemnat prin constituție comunei Amsterdam. Haga este sediul parlamentului olandez (Staten-Generaal). Regina Beatrix a Olandei are reședința și biroul de lucru la Haga, iar toate ambasadele statelor străine sunt situate aici. De asemenea la Haga sunt situate Curtea supremă (Hoge Raad der Nederlanden) și Consiliul de Stat (Raad van State).

sursa: wikipedia

Frumos orasul, dar nu m-am indragostit de el. Simteam insa ca ceva e foarte diferit si nu intelegeam ce. Abia la mare am realizat: caramida! Nu mai erau atat de obsedati de caramida. Erau si cladiri tencuite si cladiri cu pereti cortina... (sa nu intelegeti acum ca nu-mi place caramida, dar si de inghetata preferata ma satur daca mananc prea mult...)
Intr-o piata ne-a intampinat un pescarus si ne-a amintit ca suntem aproape de mare. Credeam ca ne ureaza bun venit, dar zarindu-i incruntarea... ne-am amintit de filmul Pasarile.
Rosul de pe cioc... e sange? ...de la alti turisti care nu l-au hranit?

Am fost la Muzeul Echer. Si am intrat... si am intrebat cat costa... si ne-am numarat maruntisul (in gand)... si am zis... Neah! Uite ce expozitie frumoasa in aer liber!

 
 

Am fost si pe malul marii. Nu stiu cum se face, dar la o mare unde textilele nu sunt necesare n-am mai fost de pe la 8-10 ani. In schimb am fost la Marea Nordului, unde cei doar in tricou erau rebeli (altii aveau geci pe ei... in iulie). Eh... oricum nu-mi place sa ma prajesc pe plaja, asa ca a fost perfect pentru mine.
 eu la mare...
el la mare...
...noi la mare.
 

Cladiri oribile de birouri
 O straduta linistita, cu arbori batrani si vile cochete (ambasade de fapt)

 ...and that's all folks!
Etichete: edit post
2 Responses
  1. Andi Says:

    hehe :) tare faine erau scoicile alea ... si nimeni nu le aduna, in afara de 1-2 copii! Sa fi fost asta o regula de-a lor? numai copii aduna scoici ?
    hmmm


  2. Alexandrrra Says:

    ...copiii si cei cu entuziasm de copil. :P


Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...