Imi faceam in graba bagajul pentru a prinde trenul si a pleca in weekendul din mijlocul saptamanii, cand aud afara un tipat si un planset, ce  s-au transformat rapid intr-un urlet disperat. Ne-am repezit la geam sa vedem ce s-a intamplat, am vazut vecinii la bustul gol pe la alte geamuri, o vecina ce intindea impasibila rufele pe sarma afara, dar altceva... nimic.

Bazandu-ma pe vigilenta neobosita  a celorlalti vecini, mai indesam un tricou in ghiozdan, ma uitam din nou pe geam... Cand urletul a reinceput. Am vazut atunci si persoana care tipa, cazuta la pamant, plangand si zvarcolindu-se neincetat... si vecina care intindea rufe la 5 metri de ea. Ne uitam de sus, de la etajul 4 si nu stiam ce sa facem, pe cine sa sunam mai intai si ce sa spunem ca s-a intamplat. Am hotarat ca e mai bine sa coboare cineva la ea, sa vada ce s-a intamplat, ca sa stie ce sa spuna la salvare/politie.

A coborat colega mea si printre urletele respectivei a inteles ca batut-o cineva, ca a nascut sau a pierdut copilul. A sunat la salvare, ignorand indemanul vecinei cu rufele "Las-o don'soara! Mai bine adu-i o vodca, nu salvarea!"
La telefon s-a lovit de raspunsul scarbit "Aaa... pai o stim pe doamna. A mai fost pe la noi. Probabil n-are nimic."
"Bine, dar tipa si se zvarcoleste aici, in spatele blocului. Zice ca a batut-o cineva si a nascut..."
"Nu, probabil n-are nimic. Tipa ea asa. Nu putem veni pentru orice."
"Deci nu veniti?"
"Nu."

Intr-adevar, se vedea ca femeia era de-a strazii, dar era totuci un om, care plangea si tipa de parca urma sa moara acolo. Raspunsul "salvarii" ne-a blocat. Initial. Apoi ne-a revoltat, dupa care ne-a intristat si spre sfarsit ne-a speriat (la gandul ca am putea muri in strada, iar nimeni sa nu reactioneze, ci sa se uite la noi la bustul gol.).

Imi aminteam si de episodul cand un batran(poate beat), cazut la pamant si cu tampla sparta se tara cu carja intr-o mana spre salvare, iar "salvatorii" stateau in masina in fata lui si mancau biscuiti.

Revenind la prezent... Nu stiam ce mai puteam noi face si plini de revolta pomeneam ba salvarea, ba vecinii. Cand... o vedem pe doamna boschetara ca se ridica, isi scutura sapca... si pleaca.

Vecina inca intindea rufe.
Etichete: edit post
0 Responses

Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...