Ce bine ca azi a fost ziua din luna in care deschid televizorul! Altfel... nu as fi aflat de ce ieri, in supermarket, doua gospodine au trecut nepasatoare pe langa castraveti: "Nu luam, fata! Vrei sa luam aviara?". Se pare ca nici ele nu-l deschid prea des sau il deschid degeaba, ca au pierdut si o porcina intre timp.

Azi am aflat cum sta treaba cu E-coli. Si chiar am inteles, pentru ca o domnisorica draguta a tinut sa explice frumos, pe intelesul tuturor. Mai intai ne-a luat cu ea in grajd, ne-a aratat cum arata o vacuta si cum poarta mititica in stomacel aceasta bacterie pacatoasa. Care ajunge apoi in balegar (cum bine a ilustrat cu o mostra tinuta intr-o farfurie, sub nas). Apoi... am iesit cu ea afara si am urcat pe o movila de balegar (deja vorbesc la plural de bine ce m-am integrat in poveste) si am dat la lopata, ca sa intelegem cum se ia balegarul si se pune la rosii... si la castraveti... si la salata...
Din pacate, dupa acest moment a existat o discontinuitate in poveste, pentru ca domnisorica nu s-a eviscerat ca sa ne arate ce face bacteria aia obraznica in organismul uman, ci a lasat o prostie de animatie computerizata din care sigur nimeni n-a inteles ceva sa ne explice cum sta treaba si ce am putea pati.

Am inchis rapid televizorul dupa asta. Mi-era frica sa nu urmeze o crima. Sau un viol. Si sa ne explice.
 
0 Responses

Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...