Gara Internationala Nicolina a fost construita intre anii '50, pentru a deservi traficul international de persoane si marfuri. In prezent spatiul arata dezolant, fara nici o amenajare si intr-o degradare continua, parcarea fiind singura functiune care se regaseste in spatiul acestei piete.

Asa arata astazi piata din fata garii:

PROPUNERE DE REABILITARE

Obiectivul demersului este eliberarea spatiului public prin cedarea pietei neamenajate (folosita astazi drept parcare) in favoarea pietonilor.
Situata in zona rezidentiala, Piata Garii Internationale poate deveni  nu doar un loc de asteptare (al trenurilor), ci si un loc de intalnire, de repaos si de comunicare, functionand ca o continuare a parcului din vecinatate.

Amenajarea urmareste eliminarea obstacolelor si a traseelor predefinite, omogenizarea suprafetei, accentuand libertatea de miscare si multiplele posibilitati de utilizare. Diferitele zone functionale sunt marcate prin elemente reduse in general la nivelul pavajului. In acest fel, perceptia de ansamblu este aceea a unui spatiu unitar.

Nu vreau sa va plictisesc cu prea mult text, asa ca voi lasa imaginile sa vorbeasca. (click pe ele pentru a le vedea mai mari)







Etichete: edit post
0 Responses

Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...