N-am o regula dupa care caut/gasesc sau ma “impiedic” de un film. Pur si simplu dau peste ele sau dau ele peste mine, vad o imagine sau ascult o melodie care imi place, de la unul ajung la altul si tot asa... intr-o continua miscare browniana.

Asa ca, pentru ca mi-a placut Everything is Illuminated, am cauta alte filme in care a jucat Eugene Hutz (macar atat, ca la concertul Gogol Bordello tot nu merg). Nu am gasit prea multe, dar am gasit unul ce are un personaj inspirat de el- Wristcutters- A love story.

Filmul e la fel de bizar ca si titlul, dar intr-un mod surprinzator de placut. E vorba despre sinucigasi, dar fara a fi o pledoarie pentru a le urma calea. De altfel, cei care s-au saturat  de viata asta absurda de multe ori si aleg calea sinuciderii, ajung intr-o alta viata, unde totul e la fel, doar ca... mai rau, mai trist, mai absurd.

Personajul interpretat de Eugene se numeste... Eugene si e un cantaret care s-a sinucis pe scena, turnandu-si bauta pe chitara electrica. Nu stiu daca si acest detaliu e inspirat din viata lui (exceptand faptul ca ar fi mort), dar nu m-ar mira sa fi incercat asa ceva.

Cum era de asteptat, pe coloana sonora se gasessc piesele Gogol Bordello, iar urmatoarea am fredonat-o zile intregi.

Gogol Bordello - Through The Roof 'N' Underground


Daca vreti o poveste de dragoste imediat dupa Dragobete si simtiti asa o pofta inexplicabila de un film care e si o drama si o comedie neagra bizara, cu destule idei interesante incorporate... va recomand Wristcutters- A love story.
Etichete: , edit post
1 Response
  1. Buna,

    Te invit sa urmaresti blogul organizatiei ecologice Mare Nostrum. Noi luptam pentru conservarea si salvarea mediului. Cu cat suntem mai multi, cu atat mai bine.

    Te asteptam!


Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...