...si-adica ce e aia "peisagist"? ma intreaba nenea taximetristul, cu un vizibil dispret pe varful buzelor. Ahaa... s-adica face parcuri, gradini si d'astea. Si... pentru? Ce-i trebe scoala pentru asta?... ca nu inteleg. De unde a aparut si specializarea asta?... Serios?? exista si facultate cu asa ceva?  ...Adica, concret... unde isi gaseste el de lucru, cine il angajeaza? ...ca tot nu inteleg. ...Eeeei, da!! Nu-si gasesc de lucru unii cu specializari mai k-lumea, nu inca unu' din astia... peisagist, auzi!
Adica cum vine asta? Eu nu pot sa-mi pun copacei de la metro in gradina, cum vreau io? Indata o sa faca unu' o specializare sa-mi aranjeze mie dormeza in camera, ca eu parca nu stiu cum...

Chiar asa! La ce naiba avem nevoie de peisagisti? ...sau de arhitecti, de ingineri, medici, profesori... si in general de orice alta profesie ce necesite CUNOSTINTE invatate intr-o scoala???

Romanu' e descurcaret, dom-le! Si smecher! Si mai ales dastept! Ce? Nu stie el sa puna un pansament, sa ia o aspirina? Nu poate el sa-si deseneze singur palatul pe o foaie cu patratele?
Ba tocmai ca poate!
Si tocmai de asta e Romania in halul asta...







Oooh... Abia astept sa lucrez cu beneficiarii! ...not!
2 Responses
  1. Unknown Says:

    Da, dar parcă astăzi plouă cu absolvenţi superiori de tot felul şi dacă-i cauţi bine, tot "dăştepţi" sunt că "poa' face orice"


  2. Alexandrrra Says:

    Da, adevarat. Dar asta pentru ca ramanem la aceeasi conceptie:
    -nu facem scoala pt ca oricum suntem destepti, descurcareti si bine pregatiti pt orice, oricand;
    -sau facem scoala, dar numai de forma, pentru diploma si oricum nu ne straduim sa invatam nimic, ca eram destepti si bine pregatiti si inainte de asta.

    Iar absolventii care se dau destepti ca "poa' face orice" de fapt nu stiu sa faca nici ceea ce ar fi trebuit sa invete in scoala. Iar acel "poa' face orice" se va traduce in final prin "poa' sa vanda in orice piata" si cam atat.

    Un om cu adevarat destept, cu cat invata mai mult cu atat isi da seama cat de putin stie defapt.
    La noi e invers- cat stie cineva mai putin... cu atat se crede regele inteleptilor.


Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...