De vreo 5 ani ma uit foarte rar la televizor. 4 ani am avut cutia doar de decor, acum a venit la pachet cu noua casa, dar rareori il deschid (si atunci cu o tinta directa).
Si sincer, nu ma simt mai putin informata ca pierd niste stiri alarmiste sau mai putin relaxata ca nu vad emisiuni stupide cu pseudo-vedete.

Dar in vacanta... am deschis cutia magica si am dat peste un film, al carui titlu aveam sa-l aflu la sfarsit: Everything is illuminated.

Pe scurt... Un tanar evreu american pleaca intr-o calatorie in Ucraina, in cautarea femeii care i-a salvata viata bunicului sau, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Are doar o fotografie si numele localitatii.
In Odessa apeleaza la o agentie de turism si pleaca la drum intr-un trabant, impreuna cu un batran ursuz, care se crede orb (desi este soferul), cu nepotul sau care va fi translator si cu un caine cam nebun.
Ce vor descoperi la finalul calatoriei e trecutul comun, care ilumineaza totul.



Imi parea cunoscut actorul principal si nu stiam de unde, in ce filme l-am mai vazut. Mi-am amintit dupa doua zile, reascultand asta:




Actorul e Eugene Hutz, solistul de la Gogol Bordello. Si nu joaca rau deloc. Se integreaza perfect in atmosfera balcanica pe care incearca filmul sa o recreeze si sa o exagereze pe alocuri.

Filmul reprezinta debut regizoral al actorului Liev Schreiber. Fiind nepotul unui imigrant ukrainean, de care era foarte atasat, dupa moartea acestuia cauta o modalitate prin care sa aduca un tribut trecutului.

Filmul imbina drama si comedia, avand ca sursa de inspiratie filmele lui Emir Kusturica, iar coloana sonora are in principal piese de la Gogol Bordello.
Nu e chiar Pisica alba, pisica neagra, dar merita vazut.
Etichete: , edit post
3 Responses
  1. Unknown Says:

    hello again! ce mai faci? "Everything is illuminated" este unul dintre filmele mele preferate! :)) numai bine, Simona


  2. Alexandrrra Says:

    Buna Simona! Ma bucur ca si in domeniul asta avem aceleasi gusturi!
    N-am mai vb de cand am facut o lunga pauza de handmade... Desi am urmarit cat de harnici au fost altii. :) Dar... saptamana asta ma relansez! Abia astept!:D
    Momentan incerc sa ma impart intre facultate, fotografiat chestii pufoase colorate, impachetat/despachetat si mutat in noua casa. Simt ca o schimbare imi va prinde bine.


  3. Unknown Says:

    Numai vesti bune! Iti doresc mult succes si abia astept sa vad cu ce bunatati vii :))

    p.s. imi place si Gogol Bordello si sper sa-i vad in martie :)


Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...