Au trecut uimitor de repede ultimele zile in Franta. Credeam ca voi fi singura, ca ma voi plictisi… dar n-am avut timp de asa ceva. Nici nu mai stiu bine cate am facut in astea 4,5 zile, dar stiu ca ceea ce mi-am propus n-am reusit. A fost mult mai bine!
Credeam ca am ramas ultima in Lille, dintre erasmusi, dintre romanii cunoscuti aici… si totusi nu. In ultima zi am aflat, din intamplare, ca altcineva va stinge lumina.
Si ca ultima seara in Lille sa aiba ceva cu totul special, in barul cu specific rusesc unde am fost, am ascultat o melodie populara romaneasca. Am trecut cu vederea ignoranta frantuzeasca si am savurat coincidenta.
Prin februarie, la inceputul erasmusului, am fost intrebate daca noi si fetele din Bulgaria vorbim aceeasi limba rusa... Ma bucur ca exista acum niste francezi mai informati, datorita noua. 
De azi a inceputul maratonul cu miros elvetian. Am alergat de la 7 dimineata, sa termin bagajul, sa fac curatenie, sa predau camera si sa ajung la timp la tren. Simplu, nu ?
Doar ca atunci cand cineva se grabeste... toti ceilalti au timp. Muuult timp !

Si uite asa am ajuns sa alerg, din nou, in ultimul minut, dupa tren. Doar ca de data asta cu un ghiozdan de 15 kg in spate si un troler ce mi-a parut ca are o tona. Distractiv de nu-i adevarat!
Vorbisem cu niste controlori care mi-au zis sa alerg la vagonul meu si ei mai intarzie trenul un minut. :D ...altfel, n-as fi reusit.

Dupa 6 ore si 3 trenuri, pe traseul LILLE -> LYON -> GENEVE -> NYON, au urmat zeci de curbe, parcurse cu maiestrie de Ingrid cu masina si am ajuns, in sfarsit, in varf de munte, la ST.CERGUE.

O priveliste superba asupra Alpilor, o padure de brad ca cea de care mi-era dor si cabanute de lemn rasfirate prin ea. Da... as putea trai aici. 
 
Am camera la mansarda, intr-o astfel de casuta de lemn, cu priveliste spre padure si fotolii atent pozitionate.
Lucrurile pe care nu le am aici, dar dupa care n-o sa plang, sunt internetul si o priza in care sa-mi incarc bateria de la laptop. Asa incat postarile acestea nu sunt chiar in timp real, dar nu cred ca se supara nimeni.
Eu nu-mi stiu programul, dar cica am agenda plina deja. Vizite prin Geneva, Lausanne, lacuri, gratare, piscina... Mda, si mie mi-e mila de mine! :P

De maine... incepe saptamana helvetica!
1 Response
  1. anitzu Says:

    pana la urma s-au rezolvat toate... si astept sa vad pozele si sa te vad cu pistrui a la alpi:))


Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...