In ultima zi petrecuta in Elvetia am fost in Geneva. Ce-a fost mai frumos a ramas la urma- cireasca de pe tort… sau ma rog, aluna din ciocolata.
Poate ca a fost doar efectul detasarii prelungite de civilizatia agitata si un anume dor-de-asa-ceva implicat sau... poate ca nu. Dar mi-a placut mult Geneva. Cred ca a contat si faptul ca ghidului nostru ii placea orasul si a stiut unde sa ne duca si ce povesti sa spuna, ca sa ne fascineze.


Mi-a placut arhitectura medievala din partea veche, dar am vazut si constructii contemporane interesante. Melanjul dintre acoperisurile ce par excentrice si reabilitarile moderne mi s-a parut reusit.

Casa lui Calvin inca era in reabilitare, dar langa era deja trasformata o inchisoare in arhiva.
Am avut intentia de a vizita si muzeul de istorie (despre care am auzit ca are o colectie egiptologica impresionanta in... depozit si din acest motiv vor sa-l dubleze ca dimensiuni), dar... era luni si muzeele sunt inchise.

In schimb am urcat in turnul catedralei St.Pierre, de unde am avut o panorama 360° a Genevei. Nu stiu daca e cea mai buna idee sa urci zeci si zeci de trepte, pe o caldura de 35 de grade… dar privelistea a meritat tot efortul.

Pot confirma ca inghetata mancata pe malul lacului Leman e cea mai buna. Am incercat-o si aici, langa celebrul jet de apa.


Am fost in parc si am vrut sa jucam si noi sah, dar ne-am simtit depasiti de... amploarea jocului.

In rest, ne-am plimbat pe stradutele linistite, deloc-spre-foarte-putin aglomerate, dar cu o arhitectura interesanta.
Cred ca ne-aglomeratia a fost inca unul dintre lucrurile care mi-a placut. Geneva e total opusul Madridului, de exemplu (un oras foarte frumos, dar sufocant adesea).
Dar cum sa fie foarte aglomerata confederatia asta de statulete, cand are doar 7,3 mil. de locuitori? Comparativ, cam atat are Londra, avand o suprafata mai mica de 4 % din cea a Elvetiei. Noroc de turisti si strainii care lucreaza aici si le mai aglomeaza tara.
Aaa... si sa nu uit. Am gasit vaca mov. Zbura. Prin Geneva. :D

Maine plec. 2 zile si 2 nopti cu autocarul. O sa moooooooorrrr !!!!
Din Elvetia nu exista zboruri low-cost din/spre Romania. Se considera probabil ca daca mergi in Elvetia ai conturi acolo. Iti permiti la bussiness class. ...Mda.

Daca nu mor de oboseala/plictiseala pe autocar... voi reveni cu poze.

A tout a l’heure!
 

0 Responses

Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...