Dupa vreo 4 ore de somn, am plecat cu greu la gara, sa luam trenul spre Boulogne sur mer.

In  stilul caracteristic erasmusilor (desi cred ca e ceva in aer in Franta... aici mereu se intarzie), am pierdut primul tren si am alergat dupa urmatorul.
Vreo 20 de oameni... cu ghiozdane in spate si pungi cu provizii... alergand spre tren... cu un minut inainte de plecare. Vizualizati! :D

Am reusit sa ajungem, dar acolo... surpriza! Trenul era plin cum numai in doua personale am mai urcat. Unul Suceava-Iasi, altul Brasov-Sighisoara... cand urcau calatorii din mers, doar ca sa prinda un loc in picioare. Bine... tehnic unul nu se pune, pentru ca eu in acceleratul Brasov-Sighisoara am urcat in jumatatea de tren care se despartea si mergea spre Budapesta... dar asta-i alta poveste!

Bine totusi ca acum eram in Franta si nu in Romania. Dupa cateva minute au adus inca 2 vagoane si am plecat spre mare in conditii decente.

Pe tren... revelatia, revelatiilor!!! Am realizat ca nu mai fusesem la mare de mai bine de 10-12-15 ani... nici nu mai stiu! De pe vremea cand puteam dormi lejer intinsa pe bancheta din spate... pentru ca nu mai erau locuri la hotel.

De cum am simtit miros de mare... m-a cuprins un entuziasm de copil... ce nu m-a parasit deloc pana la plecare. Toata ziua am fost numai un zambet! Dupa cum se vede...
Nisip fin, plaja curata... dar eu nu sunt un mare fan al lenevitului la plaja. Ma plictiseeeesc... Plus ca roscata cu pistrui si piele foarte alba + soare = combinatie dezastruasa, nu love.

In schimb apa... :D As fi stat toata ziua acolo! Nu mai stiu sa inot (sau o fi ca mersul pe bicicleta?? ), nici costum de baie n-aveam... dar n-as mai fi iesit din apa!
Am vizitat si acvariul... foarte frumos! Daca as fi avut mai multe poze, ar fi vorbit de la sine. Asa... mai aberez eu si fac un mic inventar cu pesti buzati, dungati, colorati, transparenti, teposi, foci, rechini, crocodili, pinguini... si gata ca am pierdut sirul.

Dupa indelungate incercari... am reusit sa gadil si eu sub barba o pisica de mare si alte inotatoare (da, era voie!... n-am bagat eu mana in acvariu cand nu se uita nimeni!  :P)

La plecare, alt tren, un nou sprint... cu blugii uzi si plini de sare.

Acum... inca imi ling ranile, pentru ca m-am parlit rau de tot! (o zi intreaga am stat cu comprese si tot felul de leacuri babesti).
Dar... a meritat!!! Nici nu stiam ca mi-era dor de mare! Trecuse prea mult timp...
0 Responses

Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...