Dupa excursia in Germania (despre care mi-am facut o promisiune personala ca voi scrie, in cele din urma) am socializat suficient cu colegii, incat sa ajungem intr-o alta etapa a relatiei. Semnalul... am inceput sa ne pupam.

Frateee.. si cat ne mai pupam! La fiecare revedere, la fiecare despartire... cu un grup intreg. In general, daca cunosti chiar si o persoana dintr-un grup si mergi sa o saluti (deci NORMAL si sa o pupi...) trebuie sa te pupi cu tot grupul.

Eu, o persoana nu foarte pupacioasa de felul meu, inca nu m-am obisnuit cu obiceiul. Mi se intampla de multe ori sa plec si sa uit "acel ceva". Si le vad ochisorii... cum se uita dupa mine si parca imi spun din priviri ca mai trebuie sa fac ceva inainte de a ii saluta si a o sterge... si totusi... imi dau seama dupa vreo 30m ca IAR am uitat. ...Merdre!

Nici nu ma mir ca francezii nu sunt deloc punctuali. Sunt sigura ca ei incearca... si se pornesc de acasa la timp si se grabesc si se straduiesc... dar daca pe drum se intalnesc cu 2 vecini de palier, 3 colegi din generala, 2 prieteni prin metrou si inca vreo 4 colegi care merg si ei la facultate... pai pana ii iau pe toti la rand....... Clar, iar intarzie!! Dar nu e nici o problema ca intarzie la cursuri cate 15-20, 30min, oricum TOTI ajung tarziu...chiar si profii, ca si ei tot francezi sunt. Dar intra discret in clasa... se aseaza incet in banca... apoi incep "toc-toc" cu toti colegii din jur.

Sincer... mie nu mi se pare deloc politicos asa!! Nu!!! Cel mai bine ar fi sa intri in clasa si sa mergi intai la prof sa-l pupi, apoi sa continui cu toti colegii de pe randul unde stai in amfiteatru.. sau macar cu cei din jurul tau. Si ce distractie ar fi... mai ales ca trei sferturi din studenti ajung cu cel putin jumatate de ora mai tarziu (cursul incepand oricum "la si un sfert").

P.S: Tot prin nordul Frantei, dar ceva mai in vest... la salut se pupa de 4 ori!!! Ma intreb si eu... oare oamenii aia mai au timp sa manance, sa doarma? Sa mai faca ceva in ziua respectiva?

P.S.2: In caz ca am "zgariat" pe cineva pe creier prin folosirea excesiva a cuvantului "pup" si a derivatelor sale... intrebati-va cate zgarieturi adanci am eu...
3 Responses
  1. ani Says:

    lasa ca te invat eu o tehnica speciala de pupat...se numeste "meduza"...si le vei muta falcile din loc...de n-o sa mai vrea pupati :)



  2. Anonyme Says:

    merdre??
    cu franceza asta faci tu studii in franta?
    :)))
    merde fato...merde.....asa cum esti tu.


Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...