"Eeei … dragi copii Erasmus, ce sarbatorim noi maine, 20 martie? Nu, nu e prima zi de primavara... nuu, nu e prima zi de weekend...nuu... e chiaaar... ziua internationala a francophoniei!!"

... cu emotie in suflet imi amintesc de poeziile recitate in franceza, la "serbarile" de acasa. Nici macar eu nu stiam bine ce spun acolo. Insa oricum nu conta... Cine asculta asa ceva??

Francezii par a avea resurse inepuizabile de texte, desene, anecdote, menite a ne face mandrrri de tara care ne-a adoptat pentru 5 luni.

Dar, daca stau bine sa ma gandesc, nici nu stiu care a fost punctul culminant al cursului de franceza de azi. Sa fi fost oare mica tema, unde trebuia sa scriem ce ne inspira ziua de 20 martie si citatul « Ma patrie est la langue francaise » ??

Sau... sa fi fost momentul in care am aflat ca profesoara e din Ungaria, mai exact din Transilvania? hmm... grea decizie!

Aproape ca era simpatica cand vorbea de capitala ei, Budapesta, apoi intreba daca si noi, in Romania, avem aceleasi obiceiuri.

.....!!!!!!!!!!...................

Nu, n-am sarit la ea! Dar mai ca-mi venea sa-i spun ceva pe romaneste. Doar asa... sa vad daca intelege.

0 Responses

Enregistrer un commentaire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...